Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Ana içeriğe atla

Lezzetimizi Borçlu Olduğumuz Meskenimiz Uludağ’ı Tanıyalım

Erikli lezzetinin kaynağı Uludağ aynı zamanda 5 farklı iklimsel kuşağa ve 791 adet bitki türüne sahip eşsiz bir yaşam kaynağıdır. Biyolojik canlılık konusunda zengin bir mesken olan dağda yaşayan 30’dan fazla canlı türü sadece buraya özeldir. Farklı iklimsel kuşaklara ait canlıların ahenk içinde yaşayarak değerli bir eko sistem oluşturduğu Uludağ’dan çıkan Erikli, lezzetini binlerce yıllık bu doğa harikasına borçludur.

Uludağ’dır Erikli’nin Meskeni, Lezzetimizin Kaynağını

#Korumamız Gerekli

Erikli, lezzetini borçlu olduğu meskeni Uludağ’ın doğal mirasını, zenginliklerini ve biyoçeşitliliğini korumak amacıyla ‘Korumamız Gerekli İnisiyatifi’ni başlattı. İnisiyatif kapsamında T.C. Bursa Uludağ Üniversitesi’nin öncülüğünde Uludağ’da biyoçeşitliliğin tespit edilmesi ve korunması için saha çalışmaları yapıldı. 

Şubat 2022 tarihinde başlatılan proje’nin ilk aşamasında, pek çok eşsiz türü barındıran Uludağ’ın biyoçeşitliliğinin bilimsel yöntemlerle tespit edilmesi için T.C. Bursa Uludağ Üniversitesi Fen Fakültesi öncülüğünde saha çalışmaları düzenlendi. Erikli’nin Uludağ’da su üretimi için kullandığı kaynakların yer aldığı havzada T.C. Bursa Uludağ Üniversitesi Fen – Edebiyat Fakültesi, Biyoloji Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Gönül Kaynak ve Prof. Dr. Özer Yılmaz’ın öncülüğünde saha çalışmaları ve bu çalışmaları takiben laboratuvar çalışmaları yapıldı. Alınan sonuçlara göre benzersiz bir yaşam kaynağı olan Uludağ’da 51 familyaya ait 201 bitki türünün yayılış gösterdiği tespit edildi. Bu türlerden 44’ünün endemik olduğu, bunların arasından 15 türün dünyada sadece Uludağ’da görüldüğü belirlendi.

Uludağ’ın birbiriyle ahenk içerisinde yaşayan endemik bitkileri ve Bursa’nın doğal zenginliklerinin keşfedilmesini mümkün kılan saha çalışmaları, 14 Haziran 2022 tarihinde Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde açılan Korumamız Gerekli Sergisi ile Bursalılarla buluştu. Erikli suyunun doğduğu ve lezzetini aldığı Bursa’nın bu özgün değerleri, Prof. Dr. Gönül Kaynak ve Prof. Dr. Özer Yılmaz’ın saha çalışmalarından elde ettiği veriler ve eşsiz bitki türleri “Uludağ’ın Endemik ve Nadir Bitkileri” başlığı altında kitaplaştırılarak ölümsüzleştirildi. Korumamız Gerekli İnisiyatifi çerçevesinde yapılan saha çalışmaları ve sergi Bursa ile Uludağ’ın doğal mirasını koruma ve farkındalığı artırma yönünden sadece bir başlangıç noktası, bu yolculukta pek çok kilometre taşı aşılarak çarpıcı ve etki alanı büyük çalışmalar hayata geçirilmeye devam edilecek.

Uludağ’dır Erikli’nin lezzetini borçlu olduğu meskeni

#Korumamız Gerekli

Tarımsal Dönüşüm Şirketi Doktar'la Sürdürülebilir Tarım Çalışmaları Yaparak Doğamızı Korumaya Söz Veriyoruz.

Erikli ve Doktar iş birliğiyle yürütülen Korumamız Gerekli Programı, Bursa'nın Kestel ilçesine bağlı Serme, Barakfakih, Narlıdere, Karahıdır, Saitabat, Derekızı, Aksu köylerinde uygulanmaktadır. Program, çiftçilerin sürdürülebilir tarım uygulamalarına erişimini artırarak verimliliklerini geliştirmeyi hedeflemektedir.

Erikli olarak, tarımsal üretimin geleceğini güvence altına almak için Doktar ile gerçekleştirdiğimiz ortak projelerle modern tarım tekniklerini çiftçilere sunuyoruz. Çiftçilerimize dijital çözümler sağlıyor, sahada destek veriyor ve eğitim programları düzenleyerek sürdürülebilir üretimi teşvik ediyoruz. Bu sayede, hem çevresel hem de ekonomik sürdürülebilirliği artırmayı amaçlıyoruz.

Gelecek Planlarımız

Erikli ve Doktar olarak, sadece bugünü değil, geleceğin tarımını da şekillendirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki süreçte daha fazla çiftçiye ulaşarak sürdürülebilir tarım uygulamalarını genişletmeyi ve çiftçilerin bu süreçlere daha etkin katılımını sağlamayı hedefliyoruz. Biyoçeşitliliğin korunmasını teşvik eden uygulamaları yaygınlaştırarak, tarımsal ekosistemin sürdürülebilirliğini sağlamayı amaçlıyoruz. Aynı zamanda çiftçilerin dijital tarım teknolojilerine erişimini artırarak üretim kapasitelerini güçlendirmek istiyoruz. Eğitim programlarımızı genişleterek, çiftçilerin dijital tarım uygulamalarına dair daha fazla bilgi edinmelerini ve yenilikçi yöntemleri uygulamalarını teşvik etmeyi hedefliyoruz.

doktar_logo

Su Yönetim Stratejimiz ile

Su Kaynaklarımızı Korumak için Çalışıyoruz!

Su kaynaklarımızın değerini bilerek kaynaklarımızı korumamız, gelecek nesillerin temiz ve güvenli suya erişebilmesini sağlamak için çok önemlidir. Erikli olarak, su kaynaklarının korunmasına katkıda bulunma sorumluluğumuzun farkındayız ve bu sorumluluğumuzu kapsamlı Su Yönetim Stratejimiz ile hayata geçiriyoruz.

Kestel sahamızın su yönetim planı ve 2024 ilerleme raporu, Uluslararası Su Yönetimi Standardı sertifikasyon duyurusutaahhütlerimiz  ve organizasyon şeması için tıklayınız.

İnegöl sahamızın su yönetim planı ve 2024 ilerleme raporu, Uluslararası Su Yönetimi Standardı sertifikasyon duyurusutaahhütlerimiz ve organizasyon şeması için tıklayınız.

2024 yılı itibariyle de portföyümüzdeki tüm 1 litrelik Erikli şişelerimizi %100* geri dönüştürülmüş PET’ten üretiyoruz.

%100*’ü Geri Dönüştürülmüş 1 Litre Şişelerimizi Nasıl Üretiyoruz?

*Kapak ve etiket hariçtir.

Sürdürülebilir Bir Gelecek için 2025-2050 Yılları Arası Hedeflerimiz

eriklisatisfoyu